Asi že je jaro, dostala sem strašnou chuť na vařený vajíčko.
Abych jich mohla sníst spoustu a taky aby vytvořily plnohodnotnou večeři, vymyslela
jsem si docela lehkou pomazánku s bylinkama z vlastní okenní
zahrádky.
Řeřichu vám
doporučuju zkusit, i když vám možná ta z obchodu nechutná, protože občas
je trošku moc aromatická až smradlavá. Nevim proč, ale doma vůbec tak nesmrdí,
naopak má moc příjemnou chuť. Do týhle pomazánky se hodila i v kombinaci
s pažitkou, která už delší dobu pěkně roste na zahrádce (u rodičů).
Místo běžně
používané majonézy jsem zvolila dobrou a tučnou zakysanou smetanu, která se
krásně hodila k čerstvé chuti bylinek, člověka tak nezaplácne a nechá
vyniknout i vajíčka, tak jak mi to chutná.
Vajíčka jsem
vařila 8 minut, aby byla natvrdo, ale ne namodro.
A požila jsem
drobné kapary, aby dodaly pomazánce jemnou kyselost. Pokud by ste je
z nějakého důvodu nechtěli použít, tak by snad mohla zaskočit menší
nakládaná okurka.
Recept na 4 velký chlebíky, nebo několik chlebíčků
4 vařená a pokrájená vejce na kostky
2 lžíce nasekaných kaparů
2 lžíce sekané pažitky
Půl hrnku zakysané smetany s 15% tuku
Hrst řeřichy
Sůl, pepř
Dobrý chlebík, u mě žitný chlebánek
Všechno
smíchejte, nandejte na chleba a ozdobte třeba řeřichou, nebo kaparama. Takže tak no…
Žádné komentáře:
Okomentovat