Prohledat tento blog

pondělí 11. května 2015

Tortily s černými fazolemi, avokádem a fetou

  

     Strašně jednoduchý občerstvení pro kámoše, nebo jen tak k lehkýmu obědu. Jde o to, že připravíte nakrájený ohřátý tortilky a na ně navrstvýte fazole, avokádo, fetu, čerstvý koriandr a je to. Vypadá to skvěle, chutná to božsky a je to strašně jednoduchý na přípravu, protože fazole si můžete připravit klidně dopředu.

Na jeden velký party talíř

3 pšeničné tortily
1 zralé avokádo
lžička citronové šťávy
100g sýru feta
hrst čerstvého koriandru
trocha řeřichy pro zdraví
hrnek suchých černých fazolí
2 stroužky česneku
2 malé či 1 větší brambora
lžička mletého koriandru
trocha sušeného čili, ať to má říz
lžička olivového oleje
sůl, pepř

     Fazole si namočte přes noc a vařte do měkka, vaří se asi hodinku, tudíž asi 20 minut před koncem varu přidejte k fazolím vařit brambor(y) a česnek. Když jsou fazole měkké, slijte téměř všechnu vodu, nechte tam jen 2 lžíce. Brambory a česnek rozmačkejte vedle na talířku na kaši a vraťte ji k fazolím, osolte, opepřete, přidejte mletý koriandr, čili a olivový olej a dejte stranou.
     Ohřejte si tortily, mě stačily 3 a nakrájejte je jako koláč na 4 kousky každou. Do středu pak dejte pěknou lžíci teplých fazolí, na to dejte kostičky avokáda pokapaného citronovou šťávou, kostičky fety a čerstvou zeleň.
     Každý si pak vezme svoji tortilku, kterou si ohne a lehce vkládá do dutiny ústní. Je to opravdu lahodné.

Žádné komentáře:

Okomentovat