Prohledat tento blog

pátek 15. května 2015

Zelňačka z mladého zelí



     Du si takhle v Kaufáči, a co nezřím! Bylo tam, koukalo na mě...Mladé zelí! Pak du do řeznictví a koukaj na mě krásný klobásky, tak sem vzala jednu slovenskou a jednu nějakou ostrou paprikovou. Doma sem zrovna dělala drůbeží vývárek do zásoby, a hádejte co? Udělala sem z toho excelentní nezahuštěnou, ale dostatečně hustou zelňačku. Tahle zelňačka chutná jinak, než ta ze zelí kysanýho, je jemnější a mě chutná asi o chlup ještě víc, než klasika. Taky zmizela jak prd.

Pro 4 nenasyty:

1 velká cibule
6 stroužků česneku
1 malá hlávka mladého zelí
2 lžíce sladké papriky
2 dobrý ostřejší paprikový klobásky
1,5 l vývaru
4 brambory
kmín
sůl, pepř
olej

     Na dvou lžících oleje si orestujte cibulku, přidejte klobásy nakrájené na půlkolečka a chvilku nechte opéct, pak přidejte česnek na drobno, papriku, kmín a pepř, krátce osmahněte a přidejte pokrájené zelí. Promíchejte a zalijte vývarem, který by měl zelí tak akorát zakrýt.
     Mladé zelí se vaří poměrně krátkou dobu, asi 20 až 30 minut, takže asi po 15 minutách přidejte brambory pokrájené na kostky a vařte, dokud nejsou měkké.
     A je to.
     Trošku zelí mi zbylo a bylo uplně úžasný v salátku jen s na tenko pokrájenou mrkví s oliváčem a troškou citronový šťávy. Vyloženě se hodil k vařenejm kachním krkům s hořčicí, na kterejch sme si pochutnávali k super hokeji.


Žádné komentáře:

Okomentovat