Prohledat tento blog

úterý 7. března 2017

Mrkvovo-dýňová polévka s koriandrem a kokosovym mlíkem

O víkendu jsem byla s kamarádama pryč a za celou dobu jsem ze zeleniny a ovoce snědla jen necelou papriku, kterou mi ujedlo dítě a měsíček jablíčka, který sem ujedla dítěti. Cejtila sem značnej deficit vitamínů a toužila sem po živý vodě. Hned po příjezdu sem si proto připravila ovocný smoothie a zajedla ho vynikající mrkvovou polívkou plnou zeleniny a to sem se hned zase začala cejtit jako člověk.

Mrkev je dobrá nejen proto, že je levná :-)
...dýně jakbysmet

Jak se tahle živá voda ve formě polívky vyrobí?



Mrkvovo-dýňová polévka s koriandrem a kokosovym mlíkem

400 g mrkve
250 g dýně
2 stonky řapíkatého celeru
cibule
4 stroužky česneku
kus zázvoru
půlka pomeranče
100 ml kokosového mléka
hrst koriandru (vhodné na využití stonků)
sůl, pepř

V hrnci orestujte cibuli na kokosovém oleji, přidejte na kousky nakrájenou mrkev, dýni a řapíkatý celer (kousky mohou být nevzhledné, ale malé, pak budeme mixovat). Po pár minutkách přidejte na drobno nakrájený zázvor a česnek, promíchejte a zalijte vodou tak, aby byla zelenina tak akorát potopená, osolte, opepřete a pod pokličkou vařte, dokud nebude zelenina měkká (asi 10 minut). Pak přidejte kokosové mléko a pomerančovou šťávu, jen přiveďte k varu a vypněte. Teprv tehdy přidejte čerstvé koriandrové stonky a dejte do mixeru nebo vemte tyčákem dohladka.

Polévku můžete pak zdobit koriandrem nebo třeba plátkem pomeranče a nebo ničim jako já :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat