Prohledat tento blog

neděle 12. března 2017

Mexická polévka z černých fazolí

Fazole jsou maso chudých. Černá ledvina obsahuje ze všech druhů fazolí nejstravitelnější bílkoviny. Jako jiný druhy obsahuje hodně vlákniny, kyselinu listovou a hodně železa, navíc jsou fazole dobré pro pokožku. Prostě fazolema se dá bojovat proti cholesterolu, kožním potížím, rakovině tlustého střeva a konečníku a proti anemii a vůbec je strašně zdravá, když tam, kde se fazole jedi často, se lidi dožívaj obecně vyššího věku. 

Mexická polévka z černých fazolí


250g uvařených černých fazolí
2 velké cibule
100g dýně
150g mrkve
5 stroužků česneku
50g pórku (neva, když chybí, ale já ho měla a použila)
stonky koriandru
půlka konzervy celých rajčat
lžička římského kmínu
lžička uzené papriky pimenton
černý pepř
sůl
lžíce octa
300 ml zeleninového vývaru
jarní cibulka


V kastrůlku na oleji osmahněte drobně pokrájenou cibuli (asi 15 minut), pak k ní přidejte na pár minut zeleninu pokrájenou na drobno a nakonec česnek. Potom přidejte všechno kořeni, promíchejte a šoupněte dovnitř rajčata, ocet a vývar. Když je zelenina měkká, vsypte fazole, povařte a nakonec přidejte na drobno pokrájené stonky koriandru.
Polovinu polévky pak promixujte a smíchejte s nemixovanou částí, vmíchejte jarní cibulku nebo jí podávejte navrch.
Můžete podávat s avokádem, posypané koriandrem nebo jen tak.


Žádné komentáře:

Okomentovat