Prohledat tento blog

pondělí 23. března 2015

Salát z červené čočky s pohankou

     Takhle jsem červenou čočku připravovala poprvé a určitě ne naposled. Zachová si mnohem více své chuti, zdá se mnohem čerstvější a ještě je zdravější, než při vaření. Salát bych určitě na jaře zařadila na detox a proti jarní únavě. Dá se jíst samotný, nebo ho můžete doplnit stejčkem podle svého přání, nebo třeba lehkým filátkem.

Pro 4 osoby:

250g červené čočky namočené přes noc
100g pohanky namočené s čočkou přes noc
dvě hrsti rukoly
250g cherry rajčátek
svazek ředkviček
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř

     Nejprve zcedíme přes noc namočenou čočku a pohanku, dáme do mísy a přelijeme vařící vodou, po pár minutách zcedíme. Čočka tak zůstane al dente a zachová si více nutričních hodnot, než při běžném vaření.
     Do mísy přikrájíme ředkvičky na tenká kolečka, rajčátka na čtvrtiny a přidáme omytou rukolu.
     Dresing vyrobíme smícháním olivového oleje, citronové šťávy, přidáme větší špetku soli a pepř podle chuti.

1 komentář: