Pro 4 osoby:
1 cibule4 stroužky česneku
3 nohy řapíkatého celeru
150g suchých krup
1 a půl litru vývaru
pepř a sůl
olivový olej
4 vejce
Kroupy si namočte aspoň na hodinku do vody. Několikrát propláchněte a uvařte si je zvlášť v rendlíku v nesolené vodě do měkka.
Cibuli, česnek a celer nakrájejte na drobno a pórek na kolečka. Do hrnce dejte pár lžic olivového oleje, nechte na něm zesklovatět cibuli, pak přidejte řapíkatý celer a chvíli opékejte. Pak přihoďte pórek a nakonec česnek. Všechno promíchejte a zalijte vývarem.
Když je zelenina měkká, přidejte kroupy a dosolte, dopepřete.
Vajíčka připravte tak, že je nechte vařit 6 minut a pak je ochlaďte, ať je můžete oloupat bez spálenin a pak je narafičte hezky navrch rozříznutá všechno ozdobte ještě lístky řapíkatýho celeru.
Žádné komentáře:
Okomentovat