Prohledat tento blog

středa 4. března 2015

Kroupoto + polívka = Kroupotolívka

     Rizoto z krup je kroupoto. Něco mezi kroupotem a polívkou s kroupovou zavářkou je kroupotolívka. Zase jeden recept pro hubeňoury, zdravožrouty a šetřílky, tentokrát vynechávám vegany, přidala jsem vajíčko.

Pro 4 osoby:

1 cibule
4 stroužky česneku
3 nohy řapíkatého celeru
150g suchých krup
1 a půl litru vývaru
pepř a sůl
olivový olej
4 vejce

     Kroupy si namočte aspoň na hodinku do vody. Několikrát propláchněte a uvařte si je zvlášť v rendlíku v nesolené vodě do měkka.
     Cibuli, česnek a celer nakrájejte na drobno a pórek na kolečka. Do hrnce dejte pár lžic olivového oleje, nechte na něm zesklovatět cibuli, pak přidejte řapíkatý celer a chvíli opékejte. Pak přihoďte pórek a nakonec česnek. Všechno promíchejte a zalijte vývarem.
     Když je zelenina měkká, přidejte kroupy a dosolte, dopepřete.
     Vajíčka připravte tak, že je nechte vařit 6 minut a pak je ochlaďte, ať je můžete oloupat bez spálenin a pak je narafičte hezky navrch rozříznutá všechno ozdobte ještě lístky řapíkatýho celeru.

Žádné komentáře:

Okomentovat