Prohledat tento blog

úterý 10. března 2015

Salát z čerstvé červené řepy

     Červená řepa je taková přírodní ochrana před nemocema. Nejvíc vitamínů a minerálů je v čerstvé řepě, takže si můžete dopřát čerstvě vylisovanou šťávu (máme-li odšťavňovač, já nemám), pomazánku, nebo třeba salát. Řepa podporuje imunitní systém, podporuje růst tkání, je dobrá pro těhotné ženy a funguje i jako prevence rakoviny.  

Salát z čerstvé řepy s jogurtem

1 kg menších pevných řepiček
2 lžíce olivového oleje
Šťáva z ½ citronu
400 g bílého jogurtu
Sůl, pepř


     Řepu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Potom smíchejte s ostatními přísadami a nechte min 1 hodinu odležet.

Žádné komentáře:

Okomentovat