Prohledat tento blog

pondělí 9. března 2015

Pho z kuřete a kachních krků

     Moje verze na pho z kuřete je tahle, ale tentokrát jsem přidala i kachní krky, aby byl vývar silnější a maso výraznější a taky jsem nemusela přidávat povařená kuřecí prsíčka, protože z krků bylo tolik masa, že to stačilo pro 3 osoby. Nicméně vývar byl tak pro 8 osob, takže se nebojte přebytek zmrazit v plastové krabičce a vytáhnout si ho, až na pho budete mít zase chuť, ale nebudete mít tolik času.

     Normálně bych dala do vývaru i stonek citronové trávy, ale bohužel jsem ji zapomněla u rodičů v mrazáku, takže teď byla dělaná bez, ale s je ještě lepší.

Na vývar

1 kuřecí skelet
3 kachní krky (nepovinné)
1 cibule s čistou šlupkou na barvu
Zázvor velikosti palce oloupaný
Koriandr celý
Kardamon
Badyán
4 stroužky česneku oloupané
2 PL rybí omáčky
Sůl, pepř
Čerstvý koriandr - stonky

Do talíře:

Rýžové nudle „pho“
Vařená kuřecí prsa
Červená cibule
Koriandrové lístky
Citron
Čili
Čerstvé mungo výhonky

     Do hrnce na vývar (tzn. velký – asi třílitrový) dáme všechny ingredience a táhneme 2 až 3 hodiny. Potom vše zcedíme, aby byl vývar pěkně čirý.
     Rýžové nudle si připravte podle návodu a dejte rovnou do talíře. Na to naaranžujte tenké plátky cibule, popřípadě jarní cibulku, pokrájené čerstvé čili papričky a mungo výhonky. Navrch dáme také obrané maso ze skeletu a krků. Po vietnamsku tam ale patří také na tenko nakrájené kuřecí prso uvařené ve pho vývaru. Tzn, že ke konci varu přidáme prsíčka do hrnce s vývarem. Vše zalijte horkým vývarem, posypte spoustou koriandrových lístků, nebo třeba vietnamskou bazalkou a podávejte s citronem.


Žádné komentáře:

Okomentovat