Prohledat tento blog

pondělí 2. března 2015

Pečená polévka z rajčat a paprik

     Jak si v zimě vyrobit letní pocit? Když vynecháme psychotropní látky, tak mi pak zbyde jídlo ...nejapný vtípek :-D  No, rozhodla jsem se zkusit si pečenou polívku, abych vytáhla co nejvíc chutí z letní zeleniny v zimě, tudíž z trochu bezchuťových rajčat a paprik. Krom toho si je nechávám tak půl týdne ještě dojít ve spížičce, takže dostali vlastně dvojitou pomoc a prospělo jim to.

Pro 4 žrouty,v nebo pro 8 osob:

6 rajčat
3 červené papriky
1 cibule
5 stroužků česneku
3/4 litru zeleninového vývaru nebo vody
olivový olej
pepř a sůl
oregano
plocholistá petrželka
1/2 citronu

     Na plech vymazaný olivovým olejem vyskládáme celá rajčata, půlky očištěných paprik, cibuli na čtvrtky a 4 celé stroužky česneku, tak aby se co nejméně překrývali a měli šanci se opéct. Pečte 40 minut na 200 stupňů. ¨
     Pečené pak dejte do hrnce. Horkým vývarem, nebo vařící vodou "vypláchněte" plech, ve kterém jste pekli zeleninu, ať nepřijdete o to nejlepší z chuti a přilijte do hrnce. Osolte, opepřete a vařte 10 minut. Nakonec přidejte sušené oregano a pokrájené stonky petrželky (netřeba vyhazovat), listy si zatím schovejte. Přidejte ještě jeden stroužek česneku pokrájený na drobno a rozmixujte uplně dohladka. Kdo si na to potrpí, prožene polívku ještě přes síto(cedník), aby měl total hladkou věc. Na talíři pak už jen ozdobte nasekanými lístky petrželky nebo posypte parmezánem, to fakt záleží na vás.

     Mě to strašně chutnalo, takže si myslim, že nebude naškodu dělat pečenou polévku z čehokoliv, protože už Ramsey mě naučil polívku z pečené dýně s parmezánem a z takový mrkvičkový by šla udělat taky takhle a bude určitě zase o chlup výraznější.

Žádné komentáře:

Okomentovat