Prohledat tento blog

pondělí 23. února 2015

Citronové kuře pečené s žampiony a řapíkatým celerem

Hrozná dobrota

na dvě romantické porcičky:

2 kuřecí stehna
1 citron
dva stonky řapíkatýho celeru
žampionů kolik máte rádi
3 stroužky česneku
sůl, pepř, kmín
olivový olej

     Pekáček si vymažte olivovým olejem, hoďte do něj kuře, které ste měli naložené minimálně hodinku v olivovém oleji a šťávě z jednoho citronu, ze kterého jste si ukrojili dvě tenká kolečka na ozdobu. Ta dejte navrch kuřecích nohou. Dejte píct okořeněné pepřem, kmínem a solí na maximum po dobu 10 minut, pak do pekáčku vhoďte celer a česnek nakrájený na plátky a pečte při teplotě 160 až 180 dokud nebude kuře hotové, u mě to bylo na 160 za hodinku a něco málo hotový, měkoučký. Ale! 20 minut před koncem přidáte žampionky, který se za tu dobu udělaj tak akorát. Pak podávejte jak chcete a pochutnejte si aspoň jako já.


Žádné komentáře:

Okomentovat