Prohledat tento blog

čtvrtek 16. října 2014

"Zdravý" čokoládový muffiny z pohankové mouky

     Mám chuť na čokoládu, ale nechci mít černý svědomí. Dám dohromady pár receptů, abych nemusela na nákup a mohla využít, co mám doma a recept je tu:

Čoko muffiny bez černýho svědomí

1 hrnek pohankové mouky
1 hrnek palmového cukru/medu/ agávového sirupu
2 tabulky kvalitní čokolády
1/4 hrnku nejlépe raw kakaa
1 lžička sody
půl lusku vanilky
2 vejce
1 kelímek jogurtu
3/4 hrnku mléka
1/4 hrnku kokosového nebo olivového oleje
špetka soli

     Nejdřív si smíchejte suché přísady: mouku, kakao, sůl, sodu. V jiné míse si smíchejte semínka z vanilkového lusku s cukrem, vajíčkama, jogurtem, mlékem a olejem. Pak spojte obě míchanice dohromady, vsypte skoro všechnu nasekanou čokoládu, něco si nechte na vršky a dejte do košíčků na muffiny, nakonec posypte nasekanou čokoládou a dejte péct při 190 stupních na 15 minut (tak to vychází, pokud máte plech na 12 menších muffinů, pokud máte na 6, snižte trošku teplotu a pečte delší dobu). Toto množství je na 24 středních muffinů (plech po 12 kusech).
     Jelikož rodiče maj rádi cukrovou polevu, tak jsem jim jí na vršky upečených muffinů přidala, ač už je pak nemůžeme považovat za tak "zdravý". Do misky jsem dala 4 lžíce moučkového cukru a šťávu z půlky citronu, to se vymíchá a je to. Kdo nemá rád citronovou, udělá si s rumem.

2 komentáře:

  1. Dokonalé muffiny :) Odporúčam...ja som dala len 2 lyžice medu a zvyšok som dosladila práškovým čokoládovým sladidlom (sukralózou)...chuť muffinov je podobná koláču na kysnutom mlieku..teda aspoň moje takto chutia..

    OdpovědětVymazat