Prohledat tento blog

pátek 1. února 2013

Ořechovo-banánový chlebíček

     Je to už trapný, ale zase recept od Jamieho. Ta kuchařka je prostě skvělá, nejsem žádnej Horst Fuchs, ale tu vám musim doporučit. Totiž to mám takhle chuť na banánovej chlebíček a na nutelu a řikám si, že to neni moje představa, že to už jsem někde viděla... No a kde jinde než právě v Britský kuchařce od Jamieho. Většinou mě nejvíc nalákaj ty fotky, co má přes celou stranu a hned bych se dala do jídla. Navíc o víkendu se chystám na výlet a myslim, že na svačinu mi tenhle sladkej chlebíček určitě neudělá ostudu.

     Jak říká Jamie, nejlepší je použít trochu přezrálé banány a hotový chlebíček si mazat čokoládovým máslem vyrobeným ze 100g rozpuštěné hořké čokolády, 150g másla, pomerančové kůry a 80g moučkového cukru, prostě taková lepší domácí nutela.


Ořechovo-banánový chlebíček


Prý pro 16 osob, ale nepřeháněla bych a řeknu pro 8 osob:


100g vyloupaných vlašských ořechů
500g zralých vyloupaných banánů
125g hnědého cukru
125g másla v pokojové teplotě
2 vejce
200g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička sody bikarbony
1 lžička mleté skořice
špetka soli
olivový olej

     Troubu si předehřejte na 170 stupňů a opražte si v ní ořechy, nebo to můžete udělat i na pánvi. Rozmačkejte banány vidličkou nebo šťouchadlem na brambory, aby byly banány na různě velké kousky. Cukr s máslem napěňte šlehačem nebo ručně metlou v hladkou směs ve větší míse a postupně do ní zatřete vejce. Ořechy si nakrájejte na prkénku na různě velké kousky a přidejte je i s banány k vejcím s cukrem. Navrch pak nasypte mouku s práškem do pečiva, sodou, skořicí a solí a promíchejte dohladka. 
     Připravte si pečící papír tak, že ho nutný kus zmačkejte a dejte pod vodu, zakapejte ho olivovým olejem a vyložte jím formu na pečení, tak že ho na ní přimáčknete. Na to pak vlijte těsto a pečte v troubě asi hodinu. 

     Hotový chlebíček rozpoznáte pomocí suché špejle, vyndáte a necháte vychladnout. Pojídáme s čokoládovým máslem a nebojíme se kalorií, za chvíli je jaro, všechny špeky pudou zase dolu.

při pečení se rozbila trouba a pekla tak na 40 stupňů, jinak moh bejt dobrej!!!

Navštivte i moje stránky na facebooku.

2 komentáře:

  1. vidim tu, ze mam smichat cukr, ale nikde nevidim kolik cukru :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  2. ježiš, to musim doplnit :D děkuju za upozornění, je to 125g hnědého cukru :)

    OdpovědětVymazat