Prohledat tento blog

sobota 14. dubna 2012

Jak mě (ne)chuť zeleniny a ovoce dohnala k zemědělství


     Kdo si všim, že rajčata ze supermarketů chutnaj tu jako okurky, tu jako ředkvičky a málokdy se chutí blížej rajčeti, na který jsme byli zvyklí! Podobný problém ale nastává i u ostatních druhů zeleniny, ovoce a vůbec, ani jogurt už nechutná jako jogurt, ale jako bílá voda a připadá mi, že nejdražší musí být kelímek.
     
     A dost!

    Tenhle rok ze sebe udělám super pěstitele a ráda se podělim s různými poznatky a tipy, protože jak se do něčeho pustim, tak to by bylo, aby ze mě hnedka nebyl specialista!

     Je to necelý měsíc, kdy jsem si nakoupila semínka pro pěstování rajčátek, konkrétně rajčata tyčkovitá žlutá hruškovitá (super název), rajčata keříčková balkónová červená a jahody měsíční. K tomu jsem si pořídila bylinky, protože petržel a tymián už ve skleníku roste a kopr si s mátou na záhonku hrajou na plevel, dokoupila jsem jen rozmarýn, šalvěj, koriandr a meduňku.
za necelý měsíc

za týden

    












     




    
     Do malých květináčků pro vysazování jsem dala obyčejnou zeminu z Kauflandu, doprostřed jsem dala vždy počet semen podle návodu na sáčku, trochu jsem to zasypala hlínou a zalila vodou s rozpustným hnojivem. Zalévat se nemá konví, ale rozstřikovačem, tak sem to udělala každé ráno, aby zemina nevyschla, a už po týdnu mi vyrašili první zelené výhony J


     Takhle vypadají moje pěstitelsky kuchařské začátky, ale nebude dlouho trvat a na záhony zaseju fazole, hrášek, bazalku a saláty, jenom se musí trochu umoudřit počasí, protože semínkům i mě nejvíc prospěje sluníčko. O tom zase příště.

Doufám, že se necháte inspirovat a taky něco vysadíte, ať už nemusíme kupovat tolik blafů ze supermarketů, který na naše zdraví a chuť našich kulinářskejch výplodů určitě nemyslej...


Navštivte i moje stránky na facebooku.

Žádné komentáře:

Okomentovat