Prohledat tento blog

neděle 14. ledna 2018

Jablečný koláč z vloček s sebou

Recept, kterej vám dneska tady vkládám neni uplně muj. Z velké části jsem se inspirovala u Maddie Limburner, kterou doporučuju sledovat na Youtube. Sdílí spoustu videí What I eat in a day, cestuje po světě se svym klukem a u toho žije docela prostě. Mě dost baví, tak třeba se vám bude taky líbit.

Tenhle jablečnej koláč je jednoduchej, strašně dobrej, dá se udělat dopředu i zamrazit a používat jako snídaně nebo svačina s sebou, když ráno nestíháte. Ku podivu je taky zdravej a ideálně nutričně stavěnej. A pokud vám po Vánocích přibyly kila a ubyly úspory, tak tohle vám jistě neuškodí.




Jablečný koláč z vloček

3/4 hrnku ovesných vloček
1 hrnek ovesné mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
špetka soli
1/4 hrnku medu/ javorovýho sirupu/ jinýho sirupu/ cukru
2 lžíce chia semínek
1 hrnek rozmixovaných jablek
1 jablko pokrájené

Nejdřív si vyrobte ovesnou mouku tak, že rozmixujete ovesné vločky. Pak si rozmixujte asi 2-3 jablíčka na 1 hrnek rozmixovaných jablek, který použijem s chia semínkama jako pojivo. Rozpalte troubu na 180 stupňů.

Smíchejte všechny ingredience kromě pokrájeného jablíčka. Na dno menší pečící formy dejte polovinu množství směsy, poklaďte krájeným jablíčkem a utemujte druhou polovinou směsi. Dejte péct na 30-40 minut do trouby na 180 a je to. 


Žádné komentáře:

Okomentovat