Tohle je prostě skvělá lehká a výživná snídaně, nebo svačinka. Tapioka krásně zasytí, protože je plná dobrých sacharidů, neobsahuje cholesterol a jsou v ní jen samý prospěšný tuky. Navíc je tapioka dobrá na trávení. Krom toho všeho se z ní dá uvařit vynikající pudink, o kterej tu de.
Ke kokosovýmu cukru. Ten se vyrábí z nektaru z květů kokosových palem, není rafinovaný a má nízkej glykemickej index, takže se vám po něm hned nerozjedou chutě na další jídlo. Obsahuje vitamíny, minerály a antioxidanty, takže i když je to furt cukr, tak je prostě dobrej.
Způsobů, jak tenhle pudink udělat, bude víc, určitě můžete použít i jiná mléka, jiný cukr nebo sladidlo a nebo přidáte třeba kakao nebo skořici a můžete experimentovat dál. Mě se osvědčil tenhle základní, kterýho jsem se ještě nepřejedla a zdá se mi tak akorát svěží i slaďounkej, tak snad se vám s nim zavděčim jako s výchozím receptem, kterej si pak popřípadě dotvoříte vlastní fantazií.
Tapiokový pudink
půl hrnku tapiokových perel
půl hrnku kokosového mléka
1 lžíce kokosového cukru
voda
Perly namočte minimálně na čtvrt hoďky do misky s vodou, hodně nabobtnaj.
Do kastrůlku nalijte kokosové mléko a hrnek vody, vhoďte scezené tapiokové perly, oslaďte a vařte, než tapioka zprůhlední a pudink bude hustý jako pudink.
Při chladnutí perly ještě zpevní, takže pudink ztuhne (jako u běžnýho pudinku).
Pudink naliju do sklenic, v lednici vydrží několik dní. Podávám ho buď s ovocem nebo se strouhanou čokoládou. Nejdřív jsem si oblíbila variantu s mangem a teď si ulítávám na malinách, doporučuju.
A když je chuť, tak neni nic lepšího, než zapít dezertík výbornym teplym nápojem, nejradši mám chai latté, ale nepohrdnu ani matcha latéčkem, nebo kurkumovym zlatym nápojem. Kdo nezkusil, zkusí a dá vědět, jesi je taky spokojenej. Tohle ocení nejen ten, kdo nemá rád kafíčko, nebo už se mu po zimě přepil čaj.
Žádné komentáře:
Okomentovat