Prohledat tento blog

středa 6. srpna 2014

Domácí pesto s domácí nudlí

     Na zahradě to teď uplně vře, červenaj a žlutěj se rajčata, bazalka je v plný síle, salátky rostou jak o závod a člověk na to na všechno má chuť. Chtěla jsem si připravit lehčí oběd, ale nakonec sem se nacpala jak vepř domácíma těstovinama, kterejm se nikdy nedá uniknout, dokud nejsou snědený do posledního kousku a dala sem si je s mým zahrádkářskym pestem, ve kterém chybí oříšky, protože sem žádný neměla a nechtělo se mi do obchodu. Nakonec to ale bylo super i bez nich, strašně osvěžující.

Rukolovo bazalkové pesto

125g rukoly
2 hrsti bazalky
100g strouhaného parmezánu
1-2 dcl olivového oleje
sůl, pepř (špetky)

     Pokud jste trpělivý, máte čas a trochu síly, dejte všechno do velkýho hmoždíře, kde všechno rozetřete na pastu. Pokud nemáte tolik času, tak dejte vše do kutru a rozkutrujte na kaši. Samozřejmě z hmoždíře je pesto trošku lepší, protože se všechny silice vytřou ven, ale z kutru je pesto taky vynikající.


Domácí těstoviny jsem již na blog dávala, pro receptík klikni sem.

Nakonec promíchejte těstoviny s pestem, přidejte si parmezán, pokud jste sejrožrouti, zakápněte ještě oliváčem, pokud ho taky tak milujete a zakápněte i troškou citronové šťávy, ať ty chutě ještě trochu probudíte. Brou

Žádné komentáře:

Okomentovat