
Na salát potřebujete:
500g rýžových nudlí na pho150g čočky
svazek máty

svazek koriandru (ten jsem vynechala, protože nikomu kromě mě nechutná)
pokrájené a lehce spařené listy mangoldu, nebo čerstvý špenát, ale poslouží i rukola, polníček, nebo posekaný ledový salát
na dresink:
2 lžíce sojové omáčky2 lžíce rýžového octa (nebo limetové šťávy a nebo kombinace)
4 lžíce oleje (já jsem dala olivový, ale určitě by byl nejchutnější sezamový)
sůl, pepř, cukr
Čočku si namočte aspoň 4 hodiny předem a potom jí uvařte 15 - 25 minut v nesolené vodě tak, aby byla pevná a nerozvařená. Mezitím si dejte taky vařit rýžové nudle v osolené vodě (pro změnu) podle návodu, když jsou hotové, propláchněte je ve studené vodě, aby se nelepily a dál nenapařovaly. Lehce nudle pokrájejte, ať se vám dobře jedí. Napařte si lehce mangold, pokud nebudete používat jiné zelené listy a rychle ho zchlaďte v ledové vodě a nechte okapat. Pokrájejte si všechny bylinky.
V míse smíchejte všechny komponenty a vymíchejte si dresink, který dokořeňte podle chuti a přelejte jím salát než ho budete podávat. Ozdobte bylinkou a dobrou chuť.
Navštivte i moje stránky na facebooku.
Žádné komentáře:
Okomentovat