Já jsem je zkoušela tenhle rok jednou a moc mě to nadchlo a hlavně to bylo opravdu pochutnání, když jsem je servírovala ke králíkovi na francouzský způsob.
Těsto na tagliatelle
400g mouky
4 vejce
.jpg)
Pružné hladké těsto se dá buď vyválet a poté z něj tvořit (to je pro odolné povahy, protože je to fakt makačka, ale zase pomůže určitě proti stresu), nebo se dá prohnat strojkem na těstoviny. Tenhle způsob jsem zvolila já. Těsto jsem protahovala strojkem od nejširší po nejužší možné nastavení a naposled jsem si nastavila kráječ na velikost tagliatelle a bylo. Potom jsem si těstoviny rozvěsila po kuchyni na provázek uschnout, než dodělám králíka.
Domácí těstoviny stačí vařit 3 minutky a jsou hotové. Kdo je zkusí jednou, zjistí, jak jsou dobré a příprava není nijak náročná, určitě si je zamiluje. Já se nejvíc těšim, až si z nich udělám jednou lasagne, protože nebudu používat plátky naskládané vedle sebe, ale jeden velký plát přes celý pekáč :-)
Králík po francouzku
.jpg)
1,5dcl bílého vína
2 velké mrkve
2 - 3 velká rajčata
svazek jarních cibulek nebo šalotky
6 stroužků česneku
čerstvé bylinky: tymián, rozmarýn, šalvěj
olivový olej
sůl, pepř
Zapékací mísu vymažeme troškou olivového oleje, přidáme mrkev nakrájenou na tlustší kolečka, na hrubo nasekané jarní cibulky, přepůlené stroužky česneku, rajčata pokrájená na kostičky a čerstvé bylinky, vše osolíme a opepříme a podlijeme bílým vínem. Navrch posadíme osoleného a opepřeného králíka.
Dáme péct v uzavřené nádobě nebo pod alobalem do rozehřáté trouby asi na hodinku podle velikosti králíka, podle potřeby můžeme podlít.
Doporučuji podávat s domácími těstovinami nebo s bramborovými gnocchi.
Navštivte i moje stránky na facebooku.
Žádné komentáře:
Okomentovat