Skvělý recept na krabičku do práce.
Do práce je
většinou lepší uvařit si sám. Kolem práce bohužel nemám místo, kde bych se
mohla plnohodnotně najíst, pokud si tedy nechci dát mastnou čínu, nebo český
jídlo, který je dobrý, ale je mi po něm vždycky těžko, takže bych celý
odpoledne prospala. Tak si radši vařím sama, ale kolikrát člověk nemá moc času
a na to je super tenhle rychlej recept. Dýni dáte píct večír, i když jste
unavení, protože se dělá sama a jen půl hodinku. Vy se můžete třeba mejt, nebo
dělat jiný zábavný věci, co se večer dělaj. Nebo si v tom čase připravíte
omáčku, která zabere tak 10 minut. Já jsem si jí připravila až ráno při
snídani, protože s ní není žádná práce. Odměnou vám pak bude super obídek
do práce, kterym se dobře najíte a pokud nebude nějaká ze surovin zkažená,
plesnivá, atd, tak vám bude dobře a budete mít spoustu energie na odpoledne.
Na dýni:
1 špagetová dýně
Sůl, pepř
Olivový olej
Na omáčku:
1 konzerva rajčat pomodori pelati
1 čerstvé rajče
4 stroužky česneku
Větvička rozmarýnu
Pepř, sůl
Olivový olej
Dýni podélně
rozkrojte, vyndejte semínka a pomažte vnitřek olivovým olejem. Dejte vnitřní
stranou dolu na plech a pečte asi 30 až 40 minut v troubě na 180 stupňů.
Zatím si připravte omáčku.
Do kastrůlku
dejte trochu olivového oleje, na něm osmahněte česnek nakrájený na plátky a
přidejte rajčata z konzervy. Přidávám i čerstvé rajče kvůli pocitu svěží
šťavnatosti. Pokud nemáte takovou úchylku, můžete ho vynechat. Rozmarýn
nakrájejte na velejemno a vhoďte do rendlíku k rajčatům, osolte, opepřete,
nechte chvilku povařit prakticky jen do té doby, aby byl česnek měkký, a je to.
A dýně. Nechte ji
chvilku vychladnout, ať se nespálíte při další manipulaci. Vidličkou
vyškrabejte všechna vlákna, dejte si je do misky, osolte, opepřete a prokapejte
olivovým olejem.
Do práce si vemte
dýni a omáčku v krabičkách zvlášť, ať se vám v tom dýně nevylouhuje a
jen to pak pěkne hoďte na talíř, přidejte opražená dýňová semínka, jestli je
máte rádi, a máte hotovo. Radši připravte porcičku i pro kolegy, aby vám něco
zbylo.
Žádné komentáře:
Okomentovat