Pro 4 osoby:
10 větších mrkví4 stonky řapíkatého celeru
1 větší cibule
12 cherry rajčátek
4 stroužky česneku
zázvor 4x4cm
2 plné lžíce garam masaly
sušené čili vločky dle chuti (u mě 1 lžička)
sůl, pepř
1/2 citronu
1 lžíce medu
olivový olej
hladkolistá petrželka
Očistěte si veškerou zeleninu a nakrájejte mrkev na klínky, cibuli na tlustší kolečka, celer na větší kousky (viz foto), česnek na plátky a zázvor na drobno. Všechno smíchejte v pekáčku s kořením, čili, olivovým olejem a šťávou z půlky citronu. Dejte píct do vyhřáté trouby na 220 stupňů. Jednou jsem zeleninu proházela a po 30 minutách vytáhla, přidala jsem šálek horké vody s medem a nechala péct dalších 30 minut na 200 stupňů, dokud nebyla zeleninka na skus. Nakonec jsem vše promíchala s nasekanou petrželkou.
Podávejte s přílohou, jakou chcete, já jsem zvolila rýži.
Žádné komentáře:
Okomentovat