Cizrna na paprice:
500g suché cizrnybobkový list
4 kuličky nového koření
3 hřebíčky
1 sušená čili paprička
2 cibule
olivový olej
4 stroužky česneku
2 stonky řapíkatého celeru
mletá sladká paprika
sůl
pepř
200 ml sojové smetany
Sušenou cizrnu si namočte přes noc a v nové vodě uvařte do měkka (trvá asi hodinu). Novou vodu dávám kvůli tomu, že se prej pak tolik nenadmu. Půlku vařené cizrny si dejte stranou a zbytek (bez koření) s dvěma deci vody, ve které se cizrna vařila, rozmixujte dohladka.
V hrnci si na oleji orestujte cibulku, pak přidejte řapíkatý celer na drobno, pak pokrájený česnek, po minutce zarestujte papriku, ale nespálit. Zalijte rozmixovanou cizrnou a vařte 10 minut. Nakonec přilijte smetanu, osolte, opepřete a můžete podávat třeba s rýží.
Brou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat