Co se týče dýně, tak jsem použila hokaido, kterou mi přinesl děda, ale dá se použít i muškátová nebo jiné, ale to bych vám doporučila už halu č.22 v holešovické tržnici, kde jsem viděla různé druhy dýní vůbec poprvé.
Pro 4 osoby:
Polenta
4,5 hrnku vody2 hrnky instatntní polenty
100g parmezánu
muškátový oříšek
Vařte podle návodu na obalu, ta moje se vařila jen minutku ve vodě. Do hotové kaše jsem pak vmíchala špetičku muškátového oříšku a trochu nastrouhaného parmezánu.
Dýňové ragú
1,5kg dýně bez vnitřku1 cibule
4 stroužky česneku
čili paprička
2 lžíce garam masaly
jarní cibulka
Na pánvi orestujte cibulku do zlatohněda, přidejte na minutku česnek a čili papričku nadrobno, poté oloupanou a nakrájenou dýni na kostky, okořeňte garam masalou a nechte dusit asi 10 - 15 minut. Nakonec přidejte jarní cibulku.
Vepřová panenka
Panenku vyndejte z lednice alespoň půl hodiny před tepelnou úpravou. Očištěný váleček panenky nasolte, napepřete a omazlete v olivovém oleji, nemarinujte, ale hned grilujte na grilovací pánvi ze všech stran asi 12 - 15 minut podle velikosti. Chceme mít maso opečené, ale uvnitř narůžovělé, žadnou suchotinu. Maso nechte po vyjmutí z pánve 5 minutek odpočinout a krájejte na šikmo na plátky nebo na poloviny jako já.Nakonec jsem si opražila dýňová semínka a jimi jsem pokrm ozdobila. A k tomu super salát s fíčkama, který miluju. Takže tak.
Žádné komentáře:
Okomentovat