Žloutkové věnečky
10ksna těsto:
1,5dcl vody
50ml slunečnicového oleje
3vejce
špetka soli
Do kastrolu vlejte vodu s olejem, vsypte sůl a přiveďte vše k varu. Pak přidáte mouku a mícháte, dokud se nezačne odpalovat od stěn a sejmete z plotny. Občas směs promíchávejte a nechte ji zchladit. Potom přimíchávejte jedno vejce po druhém, neni to sranda, ale s trochou trpělivosti nakonec vytvoříte tahavé těsto.
Troubu si předehřejte na 180 stupňů a na plech s pečícím papírem tvarujte cukrářským pytlíkem věnečky (kolečka). Pečte asi 35 minut, troubu neotvírejte a pak nechte věnečky trochu zchladnout a nakonec je rozřízněte podélně napůl.
na náplň:
100g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
40g hladké mouky
6 žloutků z velkých vajec
450ml mléka
250ml smetany ke šlehání
Žloutky s cukrem dejte do hrnce, pořádně utřete a promíchejte s moukou, v mikrovlnce nebo na sporáku si ohřejte mléko a přilijte ho k vaječné směsi. Stále míchejte a přiveďte k varu a nechte krém zhoustnout. Potom ho nechte zchladnout a nakonec ho spojte s ušlehanou šlehačkou.
Krémem naplňte věnečky a
na polevu:
1 lžíce rumu
150g cukru
2 lžíce horkého mléka
Přísady pořádně rozmíchejte a přelijte jí věnečky.
V tuto chvíli už se můžete ládovat, čerstvé jsou nejlepší, dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat