Prohledat tento blog

pátek 26. ledna 2018

Veganská sýrová omáčka

Třeba nejste vegani, ale přijde vám trošku ujetý nacpat se naběračkou sýrový omáčky, tak by se vám mohla hodit tahle úprava. Veganský sýry z krámu jsou někdy moc dobrý, ale jejich cena je na mě dost vysoká, takže ty v domácí sýrovce nepoužiju. Tahle omáčka je krásně krémová, ale stojí ještě míň než klasická ze sýra, protože základ jsou brambory a mrkev:

3 brambory
2 mrkve
80ml rostlinné smetany
1 lžička dijonské hořčice
6 lžic lahůdkového droždí
1 malý stroužek česneku
pár kapek citronu
špetka soli a pepře

Brambory a mrkev si nakrájejte na kousky a společně uvařte v osolené vodě do měkka. Poté dejte slité do mixéru, přidejte všechny ostatní přísady a umixujte hladkou omáčku. Ochutnejte, když bude potřeba, dochuťte.

Chuť sýru přináší lahůdkové droždí, což je deaktivované droždí, které nemůžete použít na kynutí, ale má krásnou sýrovou chuť i vůni a je bohaté např. na vitamín B. Určitě doporučuju vyzkoušet. 

Omáčku jsem podávala na celozrnných těstovinách s dušeným špenátem. 




Žádné komentáře:

Okomentovat