Cuketové špagety po italsku
(pro 1 osobu)2 malé cukety
1 rajče
2 stroužky česneku
olivový olej
1 portobelo
1 lžička citronové šťávy
černé olivy
bylinky (rozmarýn, tymián)
čerstvá bazalka
Ve větší pánvi si necháme na olivovém oleji rozvonět česnek (cca 1 min), přidáme cukety nakrájené na proužky, aby připomínaly těstovinky, porobelo nakrájené stejným způsobem a prohodíme. Zatím osolíme, opepříme, pak přidáme na drobno nakrájené rajče, drobně pokrájené bylinky kromě bazalky. Zakápneme citronovou šťávou, přidáme olivy a necháme podusit tak, aby cuketa a houby změkly, ale nebyly blemcavý. Servírujeme s čerstvou bazalkou zakápnuté olivovým olejem a citronem.
Skvělý je, že si toho můžu dát tunu a mít čistý svědomí, tak si dejte taky :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat